Voedselveiligheid is erg belangrijk bij het werken in de voedingsindustrie. Veel problemen op het gebied van voedselveiligheid zijn het gevolg van problemen bij de verwerking. Maar ook fraude is een probleem. Hoe dit allemaal zit leer je in deze training.
Om voedselveiligheid te vergroten wordt op allerlei manieren aan kwaliteitssystemen gewerkt. Vroeger werden er controlesystemen ingezet die enkel op het eindproduct waren gericht. Dit bleek niet voldoende om de kwaliteit te kunnen garanderen, vandaar dat moderne controlesystemen alle grond- en eindstoffen en het hele productieproces beschouwen. Als dit voortdurend gecontroleerd en geregistreerd wordt is sprake van een kwaliteitssysteem. Meer over dit onderwerp leer je in deze training.
Welkom bij de Training Milieu voor de KAM-medewerker! In de voedingsindustrie spelen we een cruciale rol in het beschermen van het milieu. Onze dagelijkse werkzaamheden hebben namelijk invloed op energieverbruik, watergebruik, afvalproductie en emissies. Door bewuster om te gaan met deze aspecten, kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst. Tegelijkertijd voldoe je hiermee aan de milieuwetgeving en bedrijfsdoelstellingen.